Danıştay, 206 bin dosyayı 2 yıl içinde karara bağlayacak

Danıştay Genel Sekreteri Mustafa Kökçam, 206 bin dosyayı 2 yıl içinde karara bağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Nisan 2013 14:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kökçam, Bolu'daki bir otelde sona eren Danıştay 2014-2018 Stratejik Plan Hazırlık Çalıştayı'nın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 gün süren çalıştayda başkanlığın 5 yıllık stratejik planını hazırladıklarını anlattı.

Türkiye'deki yargı sisteminin temel iki sorununun yargılamanın makul sürede tamamlanamaması ve güven problemi olduğunu savunan Kökçam, çalıştayda sorunları çözecek hedef ve stratejiler belirlendiğini vurguladı.

Paydaşlarla bir araya gelerek yargıdaki temel iki sorun hakkında konuştuklarını aktaran Kökçam, "Makul sürede yargılama ve yargıya güvenin üst seviyelere çekilmesi için hangi yollardan ilerlenmeli, bunu tartıştık. Buradaki strateji belirleme çalışmamızla inşallah daha güvenilir ve kısa sürede karar verebilen yargının oluşmasına katkı sağlayacağız" şeklinde konuştu.

Kökçam, Danıştay Başkanlığına gönderilen 140 bin davanın yıl içinde sonuçlandırıldığını kaydederek, bekleyen 206 bin dosya bulunduğunu dile getirdi.

"Hedefimiz, Danıştay Başkanlığında bekleyen 206 bin dosyayı 2 yıl içinde eritmek ve karara bağlamaktır" diyen Kökçam, "Bu süre içinde eritilerek karara bağlanabilir hale gelmesi lazım. Bu dosyaların eritilememe nedeni daire ve çalışan sayısının azlığıydı" ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber